الفطير الاسكندرانى بالسكر
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الفطير الاسكندرانى بالسكر
المقادير:
اكيلو دقيق
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن
الطريقه:نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتهالو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني
وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك مكسرات لحمة مفرومة او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) بتبقى تحفة انا في بحب احط فيها بسطرمه وفلفل حار وطماطم وزيتون اسود وجبن موتزاريلا وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع وامسحي عليها بايدك والزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار.
اما الصوره دي انا حشيتها مكسرات وجوز هند ولما خلصتها حطيت عليها حليب وسكر بوده وحطي سكر كتير
وبس خلاص
منقوووووووول
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن
الطريقه:نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتهالو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني
وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك مكسرات لحمة مفرومة او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) بتبقى تحفة انا في بحب احط فيها بسطرمه وفلفل حار وطماطم وزيتون اسود وجبن موتزاريلا وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع وامسحي عليها بايدك والزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار.
اما الصوره دي انا حشيتها مكسرات وجوز هند ولما خلصتها حطيت عليها حليب وسكر بوده وحطي سكر كتير
وبس خلاص
منقوووووووول
رد: الفطير الاسكندرانى بالسكر
يعنى من غير خميرة
ahmedshi- عضو جـــديد
- عدد المساهمات : : 2
العمر : 45
مزاجك اليوم :
نقاط التميز : 10
0
تاريخ التسجيل : 12/07/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى